Beste body scrub: 7 body scrubs voor elk huidtype (2024)

Van een scrub voor benen, een grove scrub en een scrub zonder olie tot de beste scrubhandschoen.

Door Isabeau Trimbos, Joëlle Baelde, Maaike Heida en Emma Plasmans

Beste body scrub: 7 body scrubs voor elk huidtype (1)

Op zoek naar de beste body scrub? Goed bezig. Omdat je huidcellen zich voortdurend vernieuwen, is het belangrijk om een tot twee keer per week te scrubben. Door de dode huidcellen weg te halen, voorkom je verstoppingen van poriën, ga je onzuiverheden tegen en gaat je huid meer stralen. Een gescrubde huid wordt bovendien intenser bruin en neemt bodylotion beter op. Scrubben hoeft én mag trouwens niet elke dag. Eén tot twee keer per week is genoeg. Voor mensen met een heel droge of gevoelige huid is twee keer per maand zelfs voldoende. Van een fijne scrub voor benen tot de beste lichaamsscrub, je vindt ze hieronder.

Zelf gezichtsscrub maken? Zo pak je dat aan >

Wat is de beste scrub voor je lichaam én hoe ga je aan de slag?

Voor eens en voor altijd: wat moet je eerst doen, scrubben of douchen? Het antwoord hierop is: het kan allebei. Het gebruik van een scrub op een droge huid is intensiever en werkt dus 'beter'. Maar is jouw huid wat dunner en gevoeliger? Kies dan voor een scrub op de natte huid, dus tijdens het douchen. De scrub trekt dan minder in en een geeft minder intense wrijving.

Mocht je een grove scrub gebruiken, wrijf de body scrub in dat geval niet te hard over je huid. Dit omdat de korrels al zo ruw zijn. Het is dan al voldoende om de scrub zachtjes in te wrijven, bijvoorbeeld met een scrubspons of de beste scrubhandschoen. Zo voorkom je onnodige irritaties en wordt je huid een stuk soepeler en schoner. Zachtjes exfoliëren met een goede body scrub is dus voldoende. En dan niet de scrub voor je gezicht of scrub voor je lippen ook als scrub voor benen gebruiken; de huid op je gezicht is namelijk veel dunner en gevoeliger dan de rest van je lichaam. Dus, ben je op zoek naar de beste bodyscrub voor elk huidtype? Maak dan je eigen scrub, of ga voor een body scrub uit onderstaande selectie van JAN. En daarin is echt aan alles gedacht; van de beste scrub voor je benen, een scrub zonder olie, een grove scrub tot de beste scrubhandschoen. Scroll snel verder.

Beste body scrub voor een zachte huid:

1

Aēsop / Redemption Body Scrub

Beste body scrub: 7 body scrubs voor elk huidtype (2)

Een duurzame body scrub van Aesop met een verkwikkende mix van fijngemalen puimsteen, bamboestam en aromatische dennennaaldenolie die vermoeide cellen verwijderd en de huid glanzend en verfrist achterlaat, perfect voorbereid op hydratatie. Misschien wel de beste lichaamsscrub, tenzij je liever voor een body scrub zonder olie kiest. Ben je alert op de etiketten? JAN selecteerde eerder de beste gezichtscrèmes zonder parfum, alcohol en parabenen.

€33

SHOP NU

2

Helioux / Beste scrubhandschoen

Beste body scrub: 7 body scrubs voor elk huidtype (3)

Volgens velen is deze variant van Helioux de beste scrubhandschoen voor een zijdezachte huid én een zacht prijsje. De buitenkant is helemaal van viscozevezel, en staat er ook nog eens om bekend zelfs de beste zelfbruiners als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

€16,90

SHOP NU

3

Clarins / Scrub zonder olie

Beste body scrub: 7 body scrubs voor elk huidtype (4)

Deze body scrub zonder olie van Clarins zuivert en verzacht je huid door precies te doen waar een body scrub voor bedoeld is: het verwijderen van oneffenheden en dode huidcellen. De beste lichaamsscrub voor wie de olieën liever achterwege laat.

€38,95

SHOP NU

Advertentie - Lees hieronder verder

4

Jo Malone London / Vitamin E body scrub

Beste body scrub: 7 body scrubs voor elk huidtype (5)

Deze luxe body scrub van Jo Malone exfolieert de dode huid met subtiele suikerdeeltjes. Het is dus allesbehalve een grove scrub, ideaal voor de gevoelige huid. Vitamine E geeft de huid een boost en laat het stralen; precies wat je nodig hebt. En over exfoliëren gesproken; vergeet ook niet je gezicht te exfoliëren.

€90,-

SHOP NU

5

Collistar / Talasso scrub

Beste body scrub: 7 body scrubs voor elk huidtype (6)

Met deze Talasso body scrub voor je benen en lichaam kun je thuis een echt hammam-gevoel ervaren. De body scrub bestaat uit regenererende exfoliërende zeezouten, suikerriet, essentiële oliën en specerijen. Een heerlijke scrub die vochtophopingen helpt bestrijden en zorgt voor een zachte, gladde en stralende huid.

€54,75 €41,60

SHOP NU

6

Clarins / Aromaphytocare Tonic Sugar Polisher With Essential Oils

Beste body scrub: 7 body scrubs voor elk huidtype (7)

Met rozemarijn, pallisander en munt verwijdert deze suiker- en zeezout scrub oneffenheden en dode huidcellen. De scrub verfrist waardoor de huid versterkt én opleeft. Een stralend en fris resultaat gegarandeerd.

€51,60 €40,80

SHOP NU

Advertentie - Lees hieronder verder

7

Inecto / Natuurlijke body scrub

Beste body scrub: 7 body scrubs voor elk huidtype (8)

De beste body scrub voor wie graag voor natuurlijke ingrediënten kiest, en van kokosnoten houdt. De lovende reviews laten zien dat deze body scrub meer dan z'n werk doet; een perfect exemplaar voor op je badkamerkast. Ben jij sowieso fan van natuurlijke ingrediënten? JAN selecteerde de beste natuurlijke gezichtsverzorging en de fijnste natuurlijke zonnebrandcrèmes.

€10,82

SHOP NU

8

Weleda / Body scrub

Beste body scrub: 7 body scrubs voor elk huidtype (9)

Deze body scrub is een zachte peeling voor de huid. Stimuleert de doorbloeding en ondersteunt het natuurlijke vernieuwingsproces. Waarbij dode huidcellen worden zacht verwijderd. Een heerlijk ruikende scrub voor een goede prijs.

€9,99

SHOP NU

Beste body scrub: 7 body scrubs voor elk huidtype (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 5727

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.